torstai 11. tammikuuta 2018

Kellarin kätköistä: Plevnan Siperia 15*

Tällä kertaa kellarista löytyi suomalaista imperial stouttia. Plevnan panimoravintola on tarjonnut herkkujaan tamperelaisille jo vuodesta 1994. Melkein kaikki panimon tuottama olut myydään suoraan ravintolan hanoista, mutta välillä näitä herkkuja on päätynyt ihan pulloonkin. Plevnan Siperia on tiukasti humaloitu imperial stout, jota on löytynyt muutamana vuotena myös Alkosta (13, 15, 16?). Tämä on kellarin viimeinen pullo 15-erää, 16-erää vielä löytyykin.Speksit:

Panimo: Koskipanimo (Panimoravintola Plevna)
Olut: Siperia
Oluttyyli: Imperial stout
Vahvuus: 8 Vol. %

Lasiin valuu mustaa, melkein öljyistä eliksiiriä. Oluen päälle asettuu kevyt mokan ruskea vaahto. Tuoksu iskee kimppuun kovalla moukarilla. Tuoreen version vahva humalan sitrus ja pihka ovat vaihtuneet lakritsaan ja nokipannukahviin. Tuoksussa tummaa suklaata, espressoa, lakritsanjuurta, paahdettua leipää, kevyttä toffeeta ja savua. Maku on pyöristynyt oikein lempeäksi: maitosuklaata, kuivakakkua, yrttisyyttä, suolaista karamellia ja vähän pihkaa. suutuntuma on herkullisen öljyinen, josta herää tiukkaan katkeroon. 


En kyllä osaa päättää, kumpi on parempi, tuore vai kypsynyt tuote. Tuoreen tavaran greippipuraisu on kyllä hekumallinen, mutta pehmeän lakritsainen nokipannukahvi on myös herkullista. Sovitaan, että tämä on tasapeli ja juodaan vaan paljon Siperiaa, tuoretta ja kypsyteltyä.


-        Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti