Tervetuloa!
Tämä blogi kertoo kolmen kädettömän insinöörin
panemisen rikkaista vaiheista. Joskus saatamme jopa puhua oluesta, lyhyesti. Tampereen
insinööripanimo on kolmen innokkaan insinöörin "yhtiö", joka
haluaa olla jokaisen janoisen ystävänsä oma Kari Grandi. Minä olin idean isä ja
toimin samalla taiteellisena johtajana sekä pahimpana hifistelijänä. Anssi
toimii panimomme propagandaministerinä ja yleisenä puliukkona (lue: normaalina
insinöörinä). Jaakko on ainoa järjen ääni ja Excel-nero, oikea Oriveden kaunis
mieli. Kokonaisuus, joka mahdollistaa täydellisen lopputuloksen.
Emme koe tarpeelliseksi opastaa muita tekemään
kotiolutta, mutta kerromme mielellämme prosessistamme ja resepteistämme, joten kysy ihmeessä lisää! Kirjallisuutta kotioluen panemisesta on jo aivan tarpeeksi,
omastakin hyllystä sitä löytyy reilu läjä ja netistä löytyy myös loputon määrä tietoa.
Entinen prosessimme oli todella
lähellä Reittausblogin ohjeistamaa Pussimäskäysohjetta joka on ollut monen muunkin kotipanijan inspiraatio.
Tämä on siisti ja helppo tapa tehdä olutta kerrostaloympäristössä. Eräkokomme
oli noin15 litraa. Kaikki tähän mennessä valmistamamme oluet
ovat olleet erilaisia pintahiiva- eli ale-oluita mustasta witbieristä triple
IPAan.
Hankimme kesällä 2017 60 litran suurtalouskippikattilat. Valmistimme ensimmäiset erät uudella laitteistolla vuoden lopulla. Vuoden 2018 aikana alamme kehittää 60 litran laitteistoa ja prosessia, kuten höyrynpoistoa, jäähdytystä ja käymiskontrollointia. Tavoitteena olisi myös valmistaa muunlaisia oluita, kuten lager-oluita sekä
happamampia oluttyylejä.
Valmistamamme oluet vaihtelevat yhtä paljon kuin
panimon miesten mieltymykset. Jaakko tykkää herkullisen hedelmäisistä jenkeistä,
Anssi makean maltaisista briteistä ja minä kuivan mausteisista belgeistä.
Oluessa tärkeintä on kuitenkin, että siinä on paljon makua. Olut on mielestämme
sosiaalinen tuote, joka on tärkeää jakaa. Teemme omannäköisiä oluitamme kieli
poskella, kuten luultavasti tätä blogiakin.
Koska emme osaa päättää, mitä
haluamme blogilla tehdä, niin puhumme kaikesta mitä keksimme. Raportoimme
uusista kotioluistamme, uuden panimon valmistusvaiheista ja oluttastingeista. Emme ole kummoisia reittaajia, mutta välillä maistelemme myös kaupallisia tuototksia. Paljastamme luultavasti myös salaisimmat ruoka- ja drinkkireseptimme.
Ville, Anssi & Jaakko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti