Tallinna on oluesta
nauttivalle loistopysähdys. Olimmekin puolison kanssa siellä viime
viikonloppuna ja haluamme jakaa vähän tärppejä reissulta. Kaikki kohteet eivät
liity olueen, mutta suosittelemme niitä joka tapauksessa, jos joskus päädytte
Tallinnaan.
Laiva on mielestämme
enemmän semmoinen pakollinen paha, jotta pääsee paikalle. Menimme yli Eckerö
Linen MS/Finlandialla. Tax free valikoima on parantunut ajan myötä, mutta
matkaan ei löytynyt kuin pullo Kalevala giniä. Laivan baareissa löytyi jopa
muutama ihan mielenkiintoinen olut, mutta tällä kertaa oltiin autolla
liikenteessä, niin ne jätettiin sinne.
Saavuttuamme Tallinnaan
aloitimme navigoimalla hotellille ja sen vieressä olevalle parkkipaikalle.
Yövyimme aivan satamassa sijaitsevassa Hotel Euroopassa. Se on mielestämme hyvä
ja siisti hotelli hyvällä sijainnilla. Eipä hotellissa muuta tehdä kuin käydä
nukkumassa. Viereinen parkkipaikka oli halpa, vain 3,5€/24 h, mutta se onkin
vain pelkkä hiekkakenttä. Emme jättäneet autoon mitään, niin pystyimme
nukkumaan rauhallisin mielin.
Ensimmäinen asia, mitä me
tarvitsemme Tallinnassa ovat valkosipulileivät. Leivät paistetaan voissa,
isketään iso tujaus valkosipulia sekaan, tarjoillaan kurkkudipin kanssa ja ovat
täydellistä olutruokaa. Suuntasimme vanhaan kaupunkiin ja siellä Hell Huntiin.
Tämä oli varmaan jo vähintään viides kerta siellä. Tila on rento ja seinillä on
mielenkiintoista vaihtuvaa taidetta. Ravintolassa on maukkaita omia oluita ja
siideriä sekä hyvä pullovalikoima. Omat oluet on tullut testattua aiemmilla
reissuilla, niin keskityin muihin virolaisiin panimoihin. Valkosipulileivän
lisäksi tarjolla on paljon muutakin, söimme lounaaksi hyvät burgerit.
Ennen illallista meidän
alkoi tehdä mieli cocktaileja. Pienellä googlailulla löytyikin Frank. Baarin
tilat ovat todella hienot ja tyylikkäät. Maistamamme cocktailit, Julep, GT ja
Negroni olivat oikein onnistuneita, vaikka olivatkin ihan Suomen hinnoissa.
Palvelu oli aika heikkoa ja hidasta. Ajattelimme sen johtuvan kiireisestä
illasta, mutta kävimme siellä vielä lounaalla melkein tyhjässä salissa ja
palvelu oli samanlaista. Ravintolassa oli kuitenkin paljon paikallisia, paikka
oli aivan täynnä esimerkiksi perjantai-iltana. Philly cheese steak oli
kuitenkin herkullista ja ruokalista oli hyvä. Toivomme tämän tyylisiä
konsepteja Suomeenkin.
Frankin hitaan palvelun
takia kiiruhdimme illalliselle Mooniin. Löysimme ravintolan, kun kävimme pari
vuotta aiemmin mahtavassa Kolm Sibulat -ravintolassa, joka on samassa
omistuksessa. Ravintola kivasti sisustettu ja kodikas. Venäjän suuntaan
taittava ruokalista oli mielenkiintoinen ja sieltä löytyikin useampi
kiinnostava herkku. Keittiön tervehdys oli hyvä, blinit kuohkeita, ankan rinta
täydellisesti paistettu ja aterian kruunasi pihlajanmarjasnapsi. Kiovan kana
näytti vähän ankealta, koska puoliso ei voinut allergian takia ottaa
pähkinäistä lisuketta, eikä keittiö tarjonnut tilalle mitään. Tarjoilija oli
todella ystävällinen, vaikka leipää ja vettä ei meinattu saada pöytään.
Koska ravintola oli aivan
olutkaupan vieressä, ehdimme vielä hakea illaksi oluet. Jatketaan siitä
kuitenkin seuraavassa osassa…
-
Ville
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti