lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kellarin kätköistä: Caractère Rouge

Hikinen panopäivä ei ole mitään ilman olutta, minkähän sitä korkkaisi? Nyt löytyi kaapista niin legendaarinen olut, ettemme voineet olla myös kirjoittamatta siitä. Olut on haettu Arkadian Alkosta noin puolitoista vuotta sitten, ja siitä lähtien olemme himoinneet pulloa. Koska panimme belgialaista dubbelia, niin kyseinen juoma sopi teemaan täydellisesti ja happamat ovat yksiä suosikkejamme belgeistä. Itse panopäivästä selvisimme ilman ongelmia, mikä helpotti oluen nautiskelua vielä lisää. 

Speksit:

Panimo: Bouwerij Rodenbach
Olut: Caractère Rouge
Oluttyyli: Flanders Red Ale
Vahvuus: 7 Vol. %
Katkero: 9 IBUKiehuminen saavutettu ja katkerohumalat lisätty, pääsemme viimeinkin korkkaamaan tämän herkun. Lasiin kaatuu kirkkaan kuparinpunaista, vahvasti kuplivaa nestettä. Näyttää melkein limulta, kun kevyt vaahto häviää nopeasti. Ei tarvitse edes nuuhkaista, kun lasista räjähtää hapanta kirsikkaa, kirpeää omenan kuorta, vadelmaa ja kuivaa tammea. Pelkkää tuoksua haluaa nauttia pitkään ja hartaasti. Jokaisella nuuhkaisulla löytyy jotain uutta, tummaa hedelmäisyyttä, tammen vaniljaa ja yrttisyyttä. Pitkän nuuhkimisen jälkeen havahdumme: pitää punnita seuraavat humalat. Humalat ovatkin ainoa, ei niin perinteinen ainesosa dubbelissamme. Päädyimme Palisadeen, koska sitä oli puoli pussia varastossa. Sen ruohoisuus ja kukkaisuus voisi sopia hyvin tasapainottamaan maltaisuutta. 
Humalalisäyksen jälkeen siirrymme maisteluun. Hapanta marjaisuutta, pientä karamellista mallasta ja raikasta hedelmäisyyttä maussa. Vahvat hiilihapot, happamuus ja tammen tuoma viinimäinen kuivuus pitävät paketin mukavan kepeänä. Kuivuus ja happamuus saavat käden viemään lasia kohti suuta tiuhaan tahtiin. Yhtäkkiä suruksi huomasimmekin pullon olevan tyhjä. Samalla hetkellä heitettiin loput humalat keittoon ja panot lähestyvät loppua. Mittasimme ominaispainon ja huomasimme, että . Laimennusvesi kiehumaan ja olut jäähtymään, viimeinen hetki muistella tätä herkullista ja hapanta mestariteosta. Siivoamisen ja hiivauksen jälkeen insinöörit painuvat taas koloihinsa ja haaveilevat seuraavista oluista. Insinööripanimolla rakastetaan happamia belgejä, joten 4,5/5.

- Ville & Anssi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti