Emme koe tarpeelliseksi opastaa muita tekemään
kotiolutta. Kirjallisuutta kotioluen panemisesta on jo aivan tarpeeksi,
omastakin hyllystä sitä löytyy reilu läjä. Nykyinen prosessimme on todella
lähellä Reittausblogin ohjeistamaa Pussimäskäysohjetta.
Tämä on siisti ja helppo tapa tehdä olutta kerrostaloympäristössä. Eräkokomme
on tällä hetkellä noin 15 litraa ja kaikki tähän mennessä valmistamamme oluet
ovat olleet erilaisia pintahiiva, eli ale-oluita mustasta witbieristä triple
IPAan. Tulevaisuudessa tavoitteena on kasvattaa eräkokoa, siirtyä uusiin
tiloihin ja ehkä valmistaa myös muunlaisia oluita, kuten lager-oluita sekä
happamampia oluttyylejä.
Valmistetut oluet vaihtelevat yhtä paljon kuin
panimon miesten mieltymykset. Jaakko tykkää herkullisen hedelmäisistä jenkeistä,
Anssi makean maltaisista briteistä ja minä kuivan mausteisista belgeistä.
Oluessa tärkeintä on kuitenkin, että siinä on paljon makua. Olut on mielestämme
sosiaalinen tuote, joka on tärkeää jakaa. Teemme omannäköisiä oluitamme kieli
poskella, kuten luultavasti tätä blogiakin. Koska emme osaa päättää, mitä
haluamme blogilla tehdä, niin puhumme kaikesta mitä keksimme. Raportoimme
uusista kotioluistamme, uuden panimon valmistusvaiheista, oluttastingeista ja
paljastamme myös salaisimmat ruoka- ja drinkkireseptimme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti