torstai 5. tammikuuta 2017

Tervetuloa

Tämä blogi kertoo kolmen kädettömän insinöörin panemisen rikkaista vaiheista. Joskus saatamme jopa puhua oluesta, lyhyesti. Tampereen insinööripanimo on kolmen innokkaan insinöörin "yhtiö", joka haluaa olla jokaisen janoisen ystävänsä oma Kari Grandi. Minä olin idean isä ja toimin samalla taiteellisena johtajana sekä pahimpana hifistelijänä. Anssi toimii panimon propagandaministerinä ja yleisenä puliukkona (lue: normaalina insinöörinä). Jaakko on ainoa järjen ääni ja Excel-nero, oikea Oriveden kaunis mieli. Kokonaisuus, joka mahdollistaa täydellisen lopputuloksen.


Emme koe tarpeelliseksi opastaa muita tekemään kotiolutta. Kirjallisuutta kotioluen panemisesta on jo aivan tarpeeksi, omastakin hyllystä sitä löytyy reilu läjä. Nykyinen prosessimme on todella lähellä Reittausblogin ohjeistamaa Pussimäskäysohjetta. Tämä on siisti ja helppo tapa tehdä olutta kerrostaloympäristössä. Eräkokomme on tällä hetkellä noin 15 litraa ja kaikki tähän mennessä valmistamamme oluet ovat olleet erilaisia pintahiiva, eli ale-oluita mustasta witbieristä triple IPAan. Tulevaisuudessa tavoitteena on kasvattaa eräkokoa, siirtyä uusiin tiloihin ja ehkä valmistaa myös muunlaisia oluita, kuten lager-oluita sekä happamampia oluttyylejä.


Valmistetut oluet vaihtelevat yhtä paljon kuin panimon miesten mieltymykset. Jaakko tykkää herkullisen hedelmäisistä jenkeistä, Anssi makean maltaisista briteistä ja minä kuivan mausteisista belgeistä. Oluessa tärkeintä on kuitenkin, että siinä on paljon makua. Olut on mielestämme sosiaalinen tuote, joka on tärkeää jakaa. Teemme omannäköisiä oluitamme kieli poskella, kuten luultavasti tätä blogiakin. Koska emme osaa päättää, mitä haluamme blogilla tehdä, niin puhumme kaikesta mitä keksimme. Raportoimme uusista kotioluistamme, uuden panimon valmistusvaiheista, oluttastingeista ja paljastamme myös salaisimmat ruoka- ja drinkkireseptimme.-       Ville, Anssi & JaakkoEi kommentteja:

Lähetä kommentti